Home » Nieuws

Nieuws

ZomerSmaak is terug – kom langs op 15 juli en 16 september

GroeiTuin013 organiseert, in samenwerking met 013Food, twee smaakvolle ZomerSmaak edities. Op 15 juli en 16 september kunt u van 18.00u tot 21.00u weer komen ‘shoppen’ bij gezellige kraampjes op onze zomerse lokale streek proeverij/-markt. Schuif aan op het sfeervolle marktplein om de verse aankopen te nuttigen en geniet van o.a. brood, wijn, bier, pizza, biologische groenten, crêpes, (biologisch) vlees, plukfruit, heerlijke (vegetarische) maaltijden of hapjes en verse soep. Lekker én gezond!

013Food: van enthousiast platform naar eerste foodvereniging in Nederland

013Food is vanaf vandaag officieel een vereniging. Het nieuwe bestuur is ambitieus en wil zich hard maken voor verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant. Voorzitter Lilian Damen-Evers: “Nu we een echte vereniging zijn kunnen we meters gaan maken met elkaar”.

Maak kennis met het bestuur van 013Food

013Food is officieel een vereniging. Het nieuwe bestuur is ambitieus en wil zich hard maken voor verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant. De nieuwe bestuursleden stellen zich aan je voor.

Corné van Roessel voelt zich thuis bij 013Food

Corné van Roessel maakt zich sterk voor eerlijke voeding van lokale producenten. In de boerderijwinkel van de Walhoeve kun je terecht voor een breed assortiment van streekproducten. De vleeswaren zijn van eigen stieren, die voer krijgen van het eigen land. De Walhoeve is tevens verkooppunt van Goei Eete, een stichting die lokaal geproduceerd voedsel beschikbaar maakt voor consumenten.

Het idee van Mirjam Slob kreeg een vliegende start bij 013 Food

Mirjam Slob is een dame met een missie. Bijdragen aan eigentijdse natuurbeleving, verbinding herstellen met landbouw en mensen laten ervaren wat puur voedsel is. Om dat te bewerkstelligen wil Mirjam een unieke daktuin in het centrum van Tilburg realiseren.

Voor Sander Overweg is 013Food een perfect platform

Sander Overweg is vanaf de oprichting betrokken bij 013Food. In de eerste plaats vanwege het thema Voedselverspilling, een onderwerp waar in de horecaopleidingen meer aandacht aan mag worden besteed. Sander: ‘Zo min mogelijk voedsel verspillen levert een interessante kostenbesparing op en restaurants dragen zo tegelijk bij aan verantwoorde consumptie en productie, doel 12 van de sustainable development goals.’

Vincent van Rijsewijk wordt kwartiermaker van 013Food

De 013Food-familie groeit hard. We hebben het afgelopen jaar sterk ingezet op de gezamenlijke koers en nu is het tijd om door te pakken, van netwerk naar een vereniging. Om dit in goede banen te leiden, is kwartiermaker Vincent van Rijsewijk (49) aangesteld.