Home » Nieuws » Een smakelijke herfst in, met het Naar buiten! magazine

Een smakelijke herfst in, met het Naar buiten! magazine

Deze week zijn er 15.000 exemplaren van de 4e editie van het Naar buiten! magazine verspreid onder leerlingen in het primair onderwijs in de gemeente Tilburg. Een bonte verzameling tips, weetjes en activiteiten in de regio op het gebied van eten, de herfst, sporten en andere gezonde zaken. Doordat Brabant dit jaar de gastronomische hoofdstad van Europa is, werd het hoofdthema ‘eten dat bewust wordt gemaakt, verwerkt en gegeten’. De directies van basisscholen konden de magazines weer gratis bestellen. 

Ook de lancering op 3 oktober stond in het teken van eten door de introductie van Mr. Venkel, een blind-proef-buffet van seizoensfruit en de overhandiging van het eerste exemplaar aan de ‘jongste spruit’ in het Ontdekstation013. Het magazine heeft natuurlijk weer een educatief tintje en staat vol ‘wist je datjes’ en winacties voor kinderen, maar ook voor hun ouders én voor juffen en meesters. 

Het Naar buiten! magazine komt voort uit de wens om alles rondom natuur- en milieueducatie, (mondiale) bewustwording en technologie en wetenschap in de regio zichtbaarder te maken. Deze herfsteditie is mogelijk gemaakt door de Tilburgse bijdrage aan het We Are Food programma en gemaakt door het Tilburgse Buro DuPro. Wethouder Onderwijs en Natuur- en Milieueducatie Marcelle Hendrickx schreef het voorwoord.

Geïnteresseerden kunnen een gratis exemplaar ophalen bij VVV Tilburg, het Natuurmuseum, Gianotten Mutsaers, Bibliotheek Midden Brabant, OERRR bij bezoekerscentrum Oisterwijk, de MFA’s en Ontdekstation013 of deze kan worden gedownload via naarbuitenmagazine.nl

Het jaar rond worden er lokale en actuele tips, activiteiten en #wistjedatjes gedeeld via de facebookpagina @naarbuiten013