Home » Projecten » ZomerSmaak

ZomerSmaak

Genieten van 013 Food proeverijen bij StadsTuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven organiseert komende zomer, in samenwerking met 013 Food, vier smaakvolle zomerse lokale streekproeverijen.

Op 27 juni, 25 juli, 29 augustus en 26 september kunnen liefhebbers van 18.00u tot 21.00u lekker en lokaal voedsel kopen bij zo’n 15 tot 20 kramen van streekboeren/-producenten uit de buurt én aanschuiven aan lange tafels om op ons sfeervolle groene marktplein de verse aankopen te nuttigen. Proeven en smullen o.a. van ambachtelijke kaas, wijn, bier, brood, biologisch vlees, plukfruit en verse soep. Lekker én gezellig!

Wij willen met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven én lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan onze organisatie verbinden. Tevens de stadsbewoners direct in contact brengen met lokale boeren/producenten en hun producten. Vers en dichtbij is goed en gezond, en zeker ook lekker én gezellig.

Over 013 Food

Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doet 013 Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. De foodprojecten die 013 Food ondersteunt richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling. Tot de partners van 013 Food behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. Kijk voor meer informatie op www.013food.nl

Informatie voor deelnemers

Is je bedrijf en product geschikt voor deze avonden en wellicht ook voor onze winkel? Zeker in de toekomst op onze nieuwe locatie met o.a. ook een streekproducten winkel, vergaderruimte, pluktuin, dag horeca én terras? Lees dan verder en meld je aan als deelnemer van ZomerSmaak.

Wij vragen

Deelname aan de vier avonden (of een selectie) met een hele kraam (€ 25,00) of halve kraam (€ 12,50). Presentatie en verkoop van je product, zodanig dat e.e.a. door de bezoekers tijdens deze avond genuttigd kan worden en uiteraard ook (een deel) mee naar huis te nemen.

Wij bieden

De volledige organisatie, PR en communicatie van deze avonden. We zorgen voor een diversiteit aan lokale, veelal biologische, producenten. (Zie in de bijlage een overzicht van de potentiële deelnemers) kramen, banken en eettafels, parasols, servies en bestek, koffie, thee, water, toiletten, een gezellig aangekleed ‘plein’ én elke avond toepasselijke akoestische livemuziek.
We communiceren via de website en social media van 013 Food, Piushaven en StadsTuinderij Piushaven en leveren de deelnemers ook tekst en beeld. Er komen voldoende flyers en posters, ook voor de deelnemers, wij verspreiden die in Tilburg e.o. Daarnaast verschijnt er maandelijks een persbericht in de lokale media. In de verschillende middelen zorgen we ook voor naamsvermelding en beschrijving van de deelnemers.

Meedoen?

Graag! Meld je vóór 1 mei aan via info@stadstuinderijpiushaven.nl en geef aan op welke avonden je erbij bent. Of neem telefonisch contact op met een van de vrijwilligerscoördinatoren Karin Moers: 06 3075 9572 of Marjolein Notenboom: 06 3099 2848.