Home » Digitale bijenkasten met live data

Digitale bijenkasten met live data

Stadsimkerij BeeZzzz heeft het idee opgevat om de stand van de natuur -letterlijk- in beeld te brengen. Dat doen we door middel van de nieuwste techniek: Digitale bijenkasten met live data van beep.

De imkers hebben zich voorgenomen om in Tilburg de stand van de natuur te bestuderen. En daarbij vormen onze honingbijen als het ware ‘de vinger aan de pols van de biodiversiteit’. Want waar de bijen het goed doen zijn er ook meer gezonden planten en dieren.

Vanaf het voorjaar van 2019 zullen de eerste bijenvolken on-line te volgen zijn. Vanaf dat moment is het voor iedere deelnemende partij mogelijk om vanachter de lap-top of mobiele telefoon de ‘bewegingen’ van elke (digitaal uitgeruste) bijenkast te volgen.

Verschillende organisaties en individuen in Tilburg hebben het initiatief inmiddels omarmd. Zij willen graag meedoen aan onze monitoring. De eerste (Tilburgse) bedrijven hebben toegezegd ons initiatief ook financieel mogelijk te willen maken. Het idee is dat ieder deelnemend bedrijf zelf een bijenkast krijgt en er tegelijkertijd ook eentje voor een school sponsort. Zo vormen bedrijfsleven en onderwijs één team. En tegelijkertijd vergroot het project zo het gebied van het onderzoek en wordt er bewustzijn gecreëerd bij de jongere generaties !

Kijk voor meer informatie over dit project op de site van Stadsimkerij Beezzzz.