Home » Herenboeren Hart van Brabant

Herenboeren Hart van Brabant

Herenboeren Hart van Brabant is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Tilburg. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Met een groep van 150-200 burgers willen we een coöperatie oprichten, die een kleinschalig gemengd boerenbedrijf gaat runnen; een zogenoemde Herenboerderij. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?

De Herenboerderij is een concept van Herenboeren Nederland, waarvan de eerste reeds sinds 2016 in Boxtel in bedrijf is. 

Herenboeren HartvanBrabant heeft een mooie potentiële locatie gevonden om de herenboerderij te ontwikkelen, en wel op het adres Goedentijd 59 te Alphen. Ook is de coöperatie ‘Herenboeren Goedentijd UA’ opgericht en de ledeninschrijving is momenteel in volle gang. Op dit moment hebben ruim 125 leden zich ingeschreven in de coöperatie. Het streven is om in januari 2019 voldoende (150) leden te hebben om daadwerkelijk te kunnen starten. Er is een boer aangenomen en er wordt volop gewerkt aan het ontwerp en de inrichting van de boerderij.

Voor meer informatie, kijk op www.goedentijd.herenboeren.nl of op www.hartvanbrabant.herenboeren.nl , of mail naar goedentijd@herenboeren.nl.