Home » Projecten

Projecten

ZomerSmaak

In samenwerking met 013Food organiseert StadsTuinderij Piushaven deze zomer vier smaakvolle zomerse lokale streekproeverijen.

Lees meer over ZomerSmaak

NoFoodWasted

NoFoodWasted brengt producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen in kaart en laat zien waar en hoeveel je kunt besparen. Download de app, selecteer een aanbieder bij jou in de buurt en begin vandaag nog met besparen en ga samen voedselverspilling tegen.

BijzondereBoeren

Proef de streek, doe een toer de boer(derijwinkel) en leer onze boeren kennen!

Lees meer

Green Deal

Samenwerking tussen de gemeente Tilburg, KHN Tilburg en De Rooi Pannen. In het kader van dit project doen de wordt een onderzoek uitgevoerd naar waste in de horeca als pilot in Nederland.

Lees meer

Horen, Zien en Meedoen in Tilburg en omstreken

Rabobank Tilburg en omstreken zit in alle buurten en wijken. Rabo-collega’s leven, wonen, werken en sporten hier. Onze collega’s horen en zien welke initiatieven, projecten en plannen er zijn. Daar helpen we graag aan mee. Door ontmoetingen te organiseren en mensen en plannen te verbinden. Maar ook door kennis en middelen aan te bieden en zelf de mouwen op te stropen, bij verenigingen, bedrijven, buurten en instellingen.

Lees meer

FOODMETRES

Onderzoek naar de ccologische voetafdruk van metropolitane regio’s in Europa en Afrika.

Lees meer

Dakmoestuin Voedspoor013

Lees meer

Wat eet Tilburg?

Waat eet Tilburg inventariseert het eetgedrag en de keuzemotieven van bewoners uit verschillende wijken in de stad. De bevindingen vormen concrete input voor deelprojecten om in co-creatie met partners VoedPlaatsen tot stand te brengen.

Lees meer

Minder voedselverspilling in Tilburg

Uiteenlopende activiteiten om de voedselverspilling in Tilburg op diverse plekken in de keten te verminderen.

Lees meer

Herenboeren Hart van Brabant

Herenboeren Hart van Brabant wil met een groep van 150-200 burgers een coöperatie oprichten, die een kleinschalig gemengd boerenbedrijf gaat runnen.

Lees meer

Op safari in de supermarkt

Duurzaam boodschappen doen? Dat is best lastig! Veel consumenten zien vanwege alle keurmerken en logo’s door de bomen het bos niet meer. Switch (ContourdeTwern) haakt hierop in en organiseert de supermarktsafari: een mini-excursie door een Tilburgse supermarkt. 

Lees meer

Digitale bijenkasten met live data

Stadsimkerij BeeZzzz gaat de stand van de natuur in beeld brengen met behulp van digitale bijenkasten en live data.

Lees meer

World=U Foodtour Tilburg

Tijdens de World=U Food Tour vinden diverse dialoogsessies plaats. Tijdens deze sessies bundelen jongeren hun ervaringen met die van andere deelnemers om samen te komen tot oplossingen voor voedselverspilling, voedselschaarste, duurzame landbouw. Experts van de Rabobank en ondernemers op het gebied van voedsel en landbouw staan de deelenemers bij met advies óf vragen misschien juist jouw advies voor hun businesscases. Aan het einde van de Food Tour zet je je plannen om in actie!

Inschrijven voor dit project is helaas niet meer mogelijk.