Home » Nieuws » Overschotten gebruikt op De Nieuwste School

Overschotten gebruikt op De Nieuwste School

Van 22 oktober tot en met 16 november wordt er op De Nieuwste School  gebruik gemaakt van overschotten van Groente&Fruit Gewoon Vers Aabe, Meesterbakker van Iersel Aabe en de PLUS supermarkt van de Besterdring. Van het brood worden tosti’s gemaakt, groenten worden in een soep verwerkt en van het fruit worden o.a. een appel-peer crumble en smoothies gemaakt. Het werk wordt gedaan door kok Roel en een groep van zes enthousiaste leerlingen. Het eten is in de grote pauze te koop voor de 750 leerlingen die De Nieuwste School heeft. Het projectteam gaat ook bij de 1een 2ejaars in de klassen vertellen over voedselverspilling.

Deze activiteit worden uitgevoerd in samenwerking met Bureau Ver(?)antwoord. Dit Bureau heeft van de gemeente Tilburg een subsidie ontvangen vanuit het programma Een Wereld te Winnenvoor het vragen van aandacht voor voedselverspilling en het daadwerkelijk verminderen van de verspilling bij huishoudens in Tilburg.  

Meer informatie over deze activiteit is te verkrijgen bij Jan Vugts van Bureau Ver(?)antwoord (jan@bureauverantwoord.nlof 06-17094047)