Home » Nieuws » Eerste informatieavond Herenboeren een succes

Eerste informatieavond Herenboeren een succes

Herenboeren Hart van Brabant wil een goed georganiseerde boerderij opzetten, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

De komende tijd organiseert Herenboeren Hart van Brabant een aantal informatieavonden voor geïnteresseerden in Tilburg en de omliggende dorpen. Op deze avonden wordt het concept van een herenboerderij uitgelegd.

Dinsdag 22 januari 2019 was de eerste informatieavond die gericht was op het tekenen van intentieverklaringen. Mensen die eerder aangaven belangstelling te hebben in deelname aan een herenboerderij worden op deze avonden uitgenodigd de daad bij het woord te voegen. Door de handtekening onder de intentieverklaring geeft men aan in principe mee te doen als de herenboerderij gerealiseerd is en dat men ook bereid is dan de inleg van €2000 te betalen (of €1000 bij 1-monds-huishoudens).

Deze eerste avond leverde maar liefst ruim 30 intentieverklaringen op. Hopelijk zijn de volgende avonden net zo succesvol, zodat het benodigde aantal van 150 intentieverklaringen snel dichterbij komt. De volgende “tekenavonden” zijn op 30 januari (is inmiddels vol) en 20 februari in de LocHal in de spoorzone in Tilburg.  Belangstellenden die zich aangemeld hebben ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Ga voor meer informatie naar de site van Herenboeren Hart van Brabant.