Home » Nieuws » BS ’t Schrijverke winnaar van de Rabo WII Foodtour

BS ’t Schrijverke winnaar van de Rabo WII Foodtour

De klas van juf Lisa van Basisschool ’t Schrijverke uit Goirle is de eerste winnaar van de Rabo WII Foodtour. Met hun spetterende eindvlog sleepten ze de eerste prijs in de wacht en wonnen een gave Foodtour goal, een gezonde lunch én WII wedstrijdshirts voor de hele klas. 

Het interactieve lesprogramma is een samenwerking van Willem II Betrokken, Rabobank, 013Food en het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). De leerlingen maakten tijdens de Foodtour kennis met gezonde voeding en de wereldvoedselproblematiek. In diverse filmpjes gaven Willem II- spelers en –trainers, voedingsdeskundigen en agrariërs tekst en uitleg. De leerlingen werden uitgedaagd om over de verschillende onderwerpen te vloggen. De opdrachten kregen zij van niemand minder dan acteur Leo Alkemade. Tijdens dit pilotjaar deden er tien klassen mee van verschillende scholen uit Tilburg, Goirle en Haaren. 

Een gezonde basis 

Rabobank verbond zich vorig jaar als maatschappelijk partner aan Willem II Betrokken. De partijen vonden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid en het overlappende thema Food. De Rabobank wil met ‘Banking for Food’ van positieve invloed zijn op de transities binnen de landbouw en gezonde voeding. Het verbeteren van gezond eetgedrag maakt hier een essentieel onderdeel van uit. Voor Willem II Betrokken is ‘positieve gezondheid’ één van de drie thema’s waarop projecten en activiteiten gebaseerd zijn. Gezonde voeding en leefstijl passen hier dan ook perfect bij. Samen met 013Food en het JOGG ontwikkelden ze het interactieve lesprogramma voor groepen 7 en 8 van de basisschool en leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs. 

Meedoen? 
Wil jouw school ook meedoen aan de Rabo WII Foodtour? In het schooljaar 2021-2022 is er weer ruimte voor nieuwe groepen 7/8 en brugklassen uit de regio. Aanmelden kan via de website www.rabowiifoodtour.nl.