Home » Nieuws » 013Food groeit van enthousiast food-initiatief naar ambitieuze vereniging

013Food groeit van enthousiast food-initiatief naar ambitieuze vereniging

Nog net voor het einde van 2020 is het platform 013Food een vereniging geworden. 013Food maakt zich hard voor de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan dit streven, is van harte welkom om lid te worden.  

De vereniging wordt aangevoerd door het oprichtingsbestuur onder voorzitterschap van Lilian Damen-Evers, directievoorzitter van Rabobank Tilburg en omstreken. “Ik ben enorm trots op 013Food”, zegt Damen-Evers. “Het is geweldig om te zien hoe al deze betrokken mensen, ondernemers en partijen de handen ineen slaan en samen aan de slag gaan. Nu we een echte vereniging zijn kunnen we meters gaan maken met elkaar. Samen richten we ons op 4 doelen: een voedselbewuste regio door meer kennis; minder kilometers door in te zetten op kortere ketens; verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel en minder verspilling.” 

Vier pijlers

Het initiatief voor 013Food ontstond in 2017. De organisatie verbindt uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, de Rabobank, stichtingen en andere partijen. Al deze partijen vinden elkaar in hun warme betrokkenheid bij genoemde vier pijlers onder 013Food. De leden van 013Food treffen elkaar elke zes weken tijdens een ontbijtbijeenkomst in de LocHal. Tijdens corona vinden deze inspirerende en inhoudelijke netwerkbijeenkomsten tijdelijk online plaats. Om haar doelstellingen waar te maken gaat 013Food naast ontbijtsessies ook concrete projecten ondersteunen en opzetten. Een voorbeeld is de Rabo Willem II Foodtour. Damen: “Een prachtig initiatief, waarbij we een compleet interactief lespakket voor groepen 7/8 en brugklassen hebben ontwikkeld. In dit lespakket staat voedsel en gezonde voeding centraal. Verschillende leden van 013Food maken onderdeel uit van dit interactieve lesprogramma. Het realiseren van dit soort projecten wordt veel eenvoudiger nu 013Food een vereniging geworden is.”

Lid worden van 013Food

Wil je ook deel uit maken van 013Food? Dan kun je nu kosteloos kennismaken. Lid worden kan via de site van 013Food.  

www.013food.nl