Home » Nieuws » 013 Food presenteert manifest tijdens groots ontbijt in de LocHal

013 Food presenteert manifest tijdens groots ontbijt in de LocHal

Meer dan honderd mensen begonnen de dag met een inspirerend ontbijt in de Tilburgse LocHal. Dit ontbijt werd georganiseerd op donderdag 27 november 2019 door 013 Food. Tijdens deze ontbijtmanifestatie werd het 013 Food Manifest aangeboden aan de Tilburgse wethouder Mario Jacobs. Het manifest werd vervolgens ondertekend door 65 mensen, organisaties, bedrijven en instellingen uit de regio. 

Het manifest vat de vier uitgangspunten van 013 Food bondig samen: meer kennis over voedsel, minder kilometers, duurzamer produceren en minder verspillen. Tijdens het ontbijt vertelden allerlei smaakmakers uit de stad vervolgens hoe zij nu al iedere dag invulling geven aan één of meer van deze punten. “Vaak is een manifest een start van een beweging”, zei wethouder Jacobs. “Dat is hier niet het geval. Deze beweging is al in gang gezet.” 

http://www.013food.nl/over/manifest-013-food/

Over 013 Food
013 Food is een jong Tilburgs initiatief dat bij wil dragen aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant. Dat doet de organisatie door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. Aan de hand van vier heldere uitgangspunten geeft 013 Food voeding aan duurzaam leven in de regio Tilburg. Die vier uitgangspunten zijn, heel bondig samengevat: meer kennis over voedsel, minder kilometers, duurzamer produceren en minder verspillen. Meer informatie over 013 Food en de volledige tekst van het manifest is te vinden op www.013food.nl. 

www.013food.nl