Home » Nieuws » Vacature Communitymanager 013Food

Vacature Communitymanager 013Food

We hebben een vacature Communitymanager voor 013Food. Als Communitymanager van de vereniging 013Food ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van betrokkenheid, het opbouwen van relaties en het leiden van initiatieven die de gemeenschap van 013Food versterken. Je fungeert als het centrale gezicht van de vereniging, waarbij je de belangen van onze lokale voedselgemeenschap behartigt en onze missie uitdraagt naar diverse belanghebbenden. Je rapporteert de voortgang op onderstaande verantwoordelijkheden aan het bestuur.

Verantwoordelijkheden:
Ontwikkelen en uitvoeren van een strategie voor community engagement om de betrokkenheid te vergroten en een actieve gemeenschap te creëren.

 • Coördineren van de online aanwezigheid van de vereniging via verschillende sociale mediaplatforms en het creëren van boeiende en relevante content in samenwerking met de communicatiecommissie.
 • Organiseren van evenementen en bijeenkomsten in samenwerking met de programmacommissie.
 • Als aanspreekpunt fungeren voor leden, netwerkpartners en bestuursleden.
 • Identificeren van kansen voor groei van de vereniging, het initiëren van passende projecten, samenwerkingsverbanden en bijbehorende financieringskansen.

Gewenste Vaardigheden en Ervaring:
Ervaring in communitymanagement, bij voorkeur in de voedsel- of non-profitsector;

 • Goede communicatievaardigheden; bijv. ervaring met het schrijven van (web) teksten, beheer van sociale media kanalen, interne communicatie met leden.
 • Een passie voor voedsel en duurzaamheid, met als pré een goed begrip van en netwerk in lokale voedselsystemen en de voedselindustrie.
 • Bewezen ervaring in het organiseren van evenementen en het opbouwen van relaties met diverse belanghebbenden.

Wij bieden:
Een dynamische en stimulerende werkomgeving binnen een groeiende vereniging.

 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het voedselsysteem in de 013 regio.
 • Flexibiliteit en ruimte voor initiatief en creativiteit.
 • Een enthousiast team van bestuursleden en vrijwilligers die gezamenlijk werken aan onze pijlers.
 • Een maatschappelijk tarief van €40,- per uur (ex btw) voor 4 uur per week gedurende een periode van 12 maanden.

Over 013Food:
013Food is een dynamische en bloeiende vereniging die zich inzet voor het bevorderen van een duurzaam voedselsysteem in de 013 regio. Ons doel is om een hechte en duurzame gemeenschap op te bouwen rondom voedsel, waarbij we lokale producenten, chefs, voedselenthousiastelingen en consumenten samenbrengen om het regionale voedsellandschap te versterken en te verbeteren rondom onze vier pijlers: meer kennis, minder kilometers, minder verspilling en duurzamer produceren.

Solicitatieprocedure:
Wil je reageren op de vacature Communitymanager 013Food, stuur je CV en motivatiebrief dan vóór 29-02-2024 via mail. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.