Home » Nieuws » Bio-Ontbijt: waarom kiezen voor biologisch?

Bio-Ontbijt: waarom kiezen voor biologisch?

‘Waarom kiezen voor biologisch voedsel?’ is een vraag die je jezelf tijdens het boodschappen doen wellicht wel eens stelt. Het huidige voedsellandschap dwingt ons als consument om veel verschillende keuzes te maken. Waar komt het voedsel dat je koopt vandaan? Koop je bewerkt eten of juist vers? Wat betekenen de verschillende keurmerken op onze voeding en wat zijn deze waard?

Tijdens het Bio-ontbijt van 013Food op 12 oktober gaan we dieper op deze vragen in en proberen we net wat meer handvatten te geven om die keuzes te maken. De ‘Bioboeren uit de buurt’ zijn aanwezig en Michaël Wilde van Bionext komt met een inspirerende uiteenzetting.

Programma en spreker

8.15 uur:             Ontvangst in de LocHal

8.30 uur:             Welkom en voorstellen ‘Bioboeren uit de Buurt’ door 013Food bestuurslid Jan van den Broek

8.45 uur:             Michaël Wilde over Bionext en het belang van Biologisch

9.30 uur:             Einde van het formele programma, gelegenheid tot napraten

Michaël Wilde

Michaël Wilde is directeur van de ketenorganisatie van de biologische sector Bionext. Hiervoor werkte hij 12 jaar bij distributeur van biologisch vers fruit en groenten Eosta BV als Duurzaamheid en Communicatiemanager. Wilde heeft een diepe kennis van biologische en eerlijke voeding en is een grote bekendheid binnen de biologische sector.

Bionext kent als ketenorganisatie drie verenigingen, de bio boeren (Bio huis), de bio handel (Bio Nederland) en alle biologische speciaalzaken (Bio winkeliersvereniging). Wilde zet zich in voor de relaties tussen de verenigingen en wat zij representeren. Daarnaast vertegenwoordigd hij de biologische sector in zijn geheel richting de overheid, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, retail en de media.

Inschrijven & bring a friend! 
Inschrijven voor het ontbijt gaat via de website van het Foodlab/Bibliotheek Lochal. Ook potentiële leden/geïnteresseerden zijn van harte welkom! Voel je vrij om de link door te sturen/ te delen in jouw netwerk.