
Ontbijtsessie: de korte keten
22 mei @ 08:15 - 09:30
Op donderdag 22 mei duiken we samen de korte keten in! Wat gebeurt er allemaal op het terrein van lokaal eten in de 013 regio? Welke rol spelen korte keten initiatieven in het verbinden van lokale boeren en consumenten? Hoe hebben deze initiatieven zich ontwikkeld, en welke richting gaan ze op?
Deze vragen gaan we samen verkennen met korte keten initiatiefnemers Vincent van Rijsewijk en Thijs Valckx, beide betrokken bij Coƶperatie Brabants Streekgoed. Zij zullen ons meenemen in het verhaal van korte keten initiatieven in Tilburg en omstreken, door het delen van hun waardevolle lessen van de vroege pionier fase en de vervolgstap van meer samenwerking en opschaling. Maar ook de logistieke uitdagingen die hierbij komen kijken. En een doorkijk naar de toekomst: werk maken van een groter bereik en meer bewustwording voor lokaal voedsel. Uiteraard is er volop ruimte voor een vraaggesprek met Vincent en Thijs.
En als tweede programma onderdeel: de presentatie van ons eigen 013Food manifest! Hier is hard aan gewerkt door een klein clubje 013Foodies, dus de hoogste tijd om dit breder onder de aandacht te brengen in onze vereniging. Het manifest is opgesteld voor de Gemeente Tilburg, als oproep en inspiratie om werk te maken van een visie en beleid op gezond, duurzaam en lokaal voedsel voor iedereen in Tilburg.
Ben je erbij? Meld je dan snel aan. We zien je graag op 22 mei in de LocHal!