- Dit evenement is voorbij.
Ledenontbijt XL: Hoe maken we de voedselomgeving gezond en duurzaam?
28 november @ 08:15 - 10:00
Hoe creëren we een voedselomgeving waarin gezond en duurzaam eten de norm is? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we inspirerende voorbeelden, delen we inzichten en zetten we samen stappen richting een gezonde toekomst.
Programma
- 1. Gezonde voedselomgeving: wat en waarom?
Thomas Munnichs, beleidsadviseur gezonde voeding bij de gemeente Tilburg legt uit wat we verstaan onder een voedselomgeving. Vervolgens zal Thomas ingaan op de City Deal gezonde en duurzame voedselomgeving, waarin de gemeente Tilburg participeert. - 2. Hoe doen we dat?
Floortje Kanits en Stefanie van Mook, onderzoekers gezonde voedselomgeving aan de HAS hogeschool en betrokken in de City Deal in Den Bosch, lichten hun aanpak toe. - 3. Wat kunnen we leren van elkaar?
In een interactief gesprek delen sprekers hun inzichten en kan het publiek meedenken over kansen en uitdagingen. - 4. Presentatie gezonde burger door Yuverta-studenten
Studenten van Yuverta presenteren hun eigen gezonde, duurzame burger en laten zien hoe jongeren kunnen bijdragen aan een betere voedselomgeving. - 5. Gemeenschapstuin Un Bietje Groen
Bernadette van der Laak, bestuurslid van Un Bietje Groen doet een oproep aan groene ondernemers.
Leden kunnen zich via de 013Food-app aanmelden voor deze sessie. Nog geen lid? Meld je dan gratis aan als aspirant-lid en maak 28 november kennis met 013Food.