Home » Nieuws » ProefTuin wordt een plek om te experimenteren en te ontmoeten

ProefTuin wordt een plek om te experimenteren en te ontmoeten

In de rubriek Nieuw aan tafel maken we kennis met Nicole van Gorp en Hilde Bergsma. Samen bedachten ze het concept van de ProefTuin. Een initiatief voor gezonde voeding in een voormalige bedrijfshal in de buurt van de Tilburgse Piushaven.  

Nicole van Gorp

De ProefTuin moet een plek worden voor bewoners en ondernemers maar vooral voor jeugd. “De ProefTuin wil daarbij de focus leggen op kinderen; zij zijn de toekomst”, zegt Nicole. Daarom wordt er naar partners gezocht die graag met die doelgroep in relatie tot eten werken. “Er heeft zich al een kinderopvang gemeld en een ondernemer die graag met kinderen en de beleving van voedsel aan de gang wil”, vult Hilde aan. Het is de bedoeling dat het voormalige fruitmagazijn met speciale cellen voor bananen aan de Galjoenstraat een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt en waar vooral kinderen gaan proeven, voelen, ruiken en koken. Een plek waar kinderen kennis opdoen over voedsel en voeding.  

“In korte tijd hebben wij gemerkt wat de kracht van het platform 013Food is.”

Hilde Bergsma

Momenteel zitten de initiatiefnemers nog in de beginnende fase en zijn ze volop in ontwikkeling. “Wij zijn de aanjagers, maar het moet een plek worden waar een enthousiast team van creatieve ondernemers, sociaal maatschappelijke partners en buurtbewoners het concept gaan dragen.”  

“Food om kennis over voeding en voedsel te vergroten”, zegt de initiatiefneemster. 

Netwerken en kennis delen 
“Wij hebben in korte tijd gemerkt wat de kracht van het platform 013Food is.  Op een hele prettige en laagdrempelige wijze kom je met andere initiatieven in contact en maak je kennis met nieuwe mensen en hun ideeën. Door kennis te maken, kun je kennis gaan delen en netwerken en kansen verbinden. Het eerste ontbijt van 013Food heeft ons al in contact gebracht met interessante en enthousiaste partijen. Het leuke is dat wij ons netwerk ook al hebben kunnen verbinden aan initiatieven van anderen.”  

Elke zes weken organiseert 013Food een ontbijtbijeenkomst waar leden van de 013Food-familie kennis delen en inspiratie uitwisselen. In de rubriek Nieuw aan tafel worden nieuwe tafelgenoten voorgesteld en maak je kennis met hun projecten.